Marshall McLuhan (1911-1980)

Een bijzonder interessante denker (geboren in Canada), filosoof en vooral media deskundige die in zijn tijd de opkomst van radio en tv analyseerde. Niet makkelijk om te begrijpen met soms onnavolgbare theorieën. Ben zelf pas 2 jaar in zijn spoor aan het analyseren, want hij heeft veel van wat ik zelf (op een lager niveau) al sinds de jaren 1990 denk en zie.

Wat ik schreef in 2022:

Bij ieder nieuw medium (radio (100 jaar), tv (70 jaar), internet (30 jaar) dacht men dat als mensen beter geïnformeerd zouden zijn, ze ook humaner zouden worden. Technologie kan worden gébruikt of mísbruikt. McLuhan zei dat Hitler een radio-man was, Poetin is een tv-man. Met internet mogen we wel uitkijken, deze technologie heeft verkiezingen al beïnvloed en democratieën in gevaar gebracht. Massamobilisatie is (te) gemakkelijk geworden.

Dit bericht wordt later als er tijd voor is uitgewerkt.

(C) Ronald Puma
De auteur studeerde geschiedenis en aardrijkskunde en heeft voor beide vakken de onderwijsbevoegdheid.
Dit blog is tot stand gekomen zonder subsidie en/of crowdfunding en is onafhankelijk.

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, cultuur, economie, filosofie, geschiedenis, journalistiek, Kapitalisme, media, politiek, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s