Bill Gates en Windows XP

Microsoft Windows XP kan niet meer gebruikt worden na 8 april.

Het is niet verwonderlijk dat Bill Gates de rijkste man van de wereld is geworden. Hij is als een autodealer die zou zeggen: de remmen van uw 12 jaar oude auto zijn na 8 april niet meer veilig en ik repareer ze niet, koop maar een nieuwe auto, maar u mag zelf beslissen (ING legt de verantwoordelijkheid bij gebruik van Windows XP en internetbankieren na 8 april bij de rekeninghouder).

Ook de computerfabrikanten doen goede zaken, want veel computers kunnen andere besturingssystemen niet aan. Over een paar jaar is Windows 7 verouderd (januari 2015 is de eerste deadline) en worden miljoenen mensen gedwongen weer iets nieuws te kopen, ondertussen rinkelt de kassa van Bill door al de patenten die hij heeft op de producten van Microsoft en kan hij goede sier maken met liefdadigheid.

Wat ik zeggen wil: ik bepaal graag zelf wanneer ik iets nieuws ga kopen en wil liever niet gedwongen worden.

Dit is duurzaamheid: (klik voor groot formaat)

Hier staat hoe dat werkt bij Microsoft:

http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/products/lifecycle

Update04.04.2014

Grote bedrijven en overheidsinstellingen kunnen Windows XP wel blijven gebruiken tegen een betaling. Het is dus technisch mogelijk gewoon door te gaan, maar het is voor een bedrijf natuurlijk beter miljoenen nieuwe producten te verkopen.

En als je dan een nieuwe computer hebt krijg je dit:

PIC_0028.1200

Je moet er wel nog wat bij kopen. Dit is te vergelijken met het kopen van een auto met 2 versnellingen, die andere twee moet je erbij kopen. Dit is nog hetzelfde als 8 jaar (!) geleden toen ik dit ook zei.

Registratie gaat alleen met een account bij Microsoft.

Hoe een gewoon bedrijf de wereld kan gijzelen. Verbijsterend.

Veel mensen komen in de problemen door deze gang van zaken (is te lezen in Trouw vandaag), vooral mensen met lage inkomens en mensen met een uitkering. Zij hebben geen geld voor een nieuwe computer, veel computers kunnen een nieuw besturingssysteem niet aan.

 

 

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in economie, journalistiek, media, politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s