Sex sells, crime sells too

(Geschreven in 2017)

Misdaad en media

Zo oninteressant al die aandacht voor misdaad. Ook voor een meneer die zijn hele leven lang niets anders gedaan heeft dan de levens van anderen verpesten door ontvoering, door prostitutie, door speculatie met woningen, door drugs, door moord, door zijn familie te terroriseren, door de rechterlijke macht jaren werk te bezorgen (kost allemaal geld), door op kosten van de staat (de burger) in de gevangenis te zitten niksen. De media doen er gretig aan mee, want naast sex sells, crime sells too. What a waste of time!

Mijn analyse (al) in de jaren 1990: “Journalistiek en de media kunnen veel, maar dan vooral veel van datgene waar we niets aan hebben, namelijk het bevredigen van een onverzadigbare behoefte aan drama en amusement bij de nieuwsconsument.” 

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, filosofie, journalistiek, media, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s