Secularisering en religie

(Geschreven in 2017)

Godsdienstvrijheid is een groot goed, iedereen mag geloven wat hij of zij wil. Echter geloven moeten de mensen thuis, in de kerk en in de moskee doen en zo min mogelijk in het openbare leven. In de westerse wereld is secularisering, ontkerkelijking en emancipatie al decennia aan de gang. Daarom verbaasd het toch dat met de immigratie van mensen uit andere culturen een aan de westerse cultuur vreemde religie, de islam, ineens zo’n grote invloed op de maatschappij en maatschappelijke discussies is gaan krijgen. Wat nog meer verbaasd is dat dit al 20 jaar toeneemt, terwijl 20 jaar geleden toch al duidelijk was dat in de westerse landen veel religieus-culturele gebruiken en tradities hier niet passen. We denken daarbij onder andere aan: uithuwelijken, besnijdenis, eerwraak, rechten van de vrouw, anti-homo standpunt, kledingvoorschriften, onverdoofd ritueel slachten van dieren enzovoort. Doordat de verantwoordelijke autoriteiten dit al die jaren hebben laten gaan, niet stevig hebben opgetreden, is de chaos ontstaan die we vandaag de dag zien. Hierdoor zien we dat er talloze partijen zijn gekomen die er gebruik van maken om de sentimenten van veel mensen politiek te vertalen (sinds de jaren 1990).

Maar ook het christendom heeft ook nog steeds een grote invloed. Te denken valt aan de kabinetsformatie waar twee christelijke partijen hun stempel op gaan drukken. Wat we echter nodig hebben is een seculiere, humanistische en sociale partij.

Lees ook het artikel over filosoof Nietzsche: Friedrich Nietzsche (1844 – 1900)

Lees hier het partijprogramma van de nieuwe seculiere humanistische sociale partij: Humanistisch Sociale Partij

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, cultuur, filosofie, journalistiek, religie, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s