G20 Hamburg (2017)

(Geschreven in 2017)

“De globalisering mag dan als een positieve ontwikkeling worden gezien, honger en ziekten bij het grootste deel van de wereldbevolking zijn gebleven en zullen ook blijven, ondanks een vergadering van de grote industrielanden, de G8, omdat er veel fundamentelere veranderingen noodzakelijk zijn”. Door mij geschreven in 2007, 10 jaar geleden. Na aanleiding van de conferentie van de G20 (20 Grote Industrielanden) dit weekend in Hamburg. Hier vergadert de ‘fine fleur’ van het internationale bedrijfsleven, de banken en regeringen.

2007 was het jaar dat in de VS de ernstigste financiële crisis uitbrak sinds 1929, een jaar later gebeurde dat in de rest van de wereld (de VS hebben de crisis geëxporteerd met die pakketten giftige leningen). Wereldwijd, maar vooral in Nederland, werden banken met staatsgeld genationaliseerd (doen ze graag in extreem linkse regimes) om ze voor faillissement te behoeden. Als dit niet zou zijn gebeurd zouden de geldautomaten LEEG zijn geweest, iedereen zou zijn geld kwijt zijn en was er een revolutie uitgebroken.

De crisis duurde 8 jaar, maar de gevolgen zijn er nog steeds, waaronder oa de hogere btw en accijnzen en de 0% rente op spaargeld.

Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

Over 10 jaar in 2027 is er weer een G20 en dan gaan ze plannen maken hoe de problemen met armoede, de klimaatverandering en de bootvluchtelingen kunnen worden worden aangepakt.

Update 15.11.2023

Uit 2017: “Over 10 jaar in 2027 is er weer een G20 en dan gaan ze plannen maken hoe de problemen met armoede, de klimaatverandering en de bootvluchtelingen kunnen worden worden aangepakt”.

16 jaar later (zie boven), er is (internationaal) sprake van meervoudige crises, economisch, ecologisch, politiek, sociaal, er zijn meerdere oorlogen aan de gang waarvan er geen zicht op een einde is…..

Aanvullingen mogelijk.

(C) Ronald Puma

De auteur studeerde geschiedenis en aardrijkskunde en heeft voor beide vakken de onderwijsbevoegdheid.
Dit bericht komt tot stand zonder subsidie en/of crowdfunding en is onafhankelijk.

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, cultuur, economie, EU, journalistiek, Kapitalisme, klimaat, media, milieu, politiek, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie