Uitzendbureaus

(Geschreven in 2021)

Alle uitzendbureaus moeten worden genationaliseerd en omgevormd tot arbeidsbureau nieuwe stijl waar mensen van werk naar werk worden begeleidt zonder winstoogmerk.

In de eerste plaats de dubieuze uitzendbureaus (die door het gebrek aan vergunningplicht als paddenstoelen uit vochtige bosgrond zijn omhooggeschoten) waartegen nauwelijks is opgereden door de overheid en die de werkers uit midden en oost Europa (de zogenoemde MOE landers die zoveel bijdragen aan de economie in de tuinbouw, vleesverwerking en andere sectoren) al jaren hebben uitgebuit. Uitzendbureaus spelen een hoofdrol in de flexibilisering van de arbeid waarvan zelfs rechts politieke partijen vinden dat dit uit hand is gelopen.

De meeste mensen weten het niet, maar een van de rijkste mensen van Nederland (miljardair) is een gepensioneerde oprichter van het bekendste uitzendbureau.

Lees ook de paragraaf in het partijprogramma van de Humanistisch Sociale Partij

(C) Ronald Puma

Dit blog is tot stand gekomen zonder subsidie en/of crowdfunding en is onafhankelijk.
De auteur studeerde geschiedenis en aardrijkskunde en heeft voor beide vakken de onderwijsbevoegdheid.

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, economie, EU, journalistiek, Kapitalisme, media, politiek, privatisering, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie