De totalitaire democratie

(Geschreven in 2013) (Met Update 2018)

Er schuilt helemaal geen tegenspraak in een term als totalitaire democratie, elke democratie evolueert op den duur vanzelf tot een totalitair regime, want het volk wil niet zelf regeren, het wil geregeerd worden. Het volk eist democratische rechten en vrijheden voor zich op, maar het is te lui en te dom om van die rechten en vrijheden gebruik te maken. De massa kan niet denken en zij vindt het bijgevolg gemakkelijker te dienen en te gehoorzamen dan te leiden en te bevelen, de massa heeft de slavernij uitgevonden niet de dictators”. (Ward Ruyslinck (1929-2014), Vlaams schrijver).

Update 31.05.2018 (5 jaar later)

Zolang mensen blijven stemmen op de gevestigde partijen die al 40 jaar regeren (VVD, CDA, PvdA en D66), zolang zal er niets veranderen in Nederland. (8 jaar Rutte, 8 jaar Balkenende, 8 jaar Kok, 12 jaar Lubbers, 5 jaar Van Agt).

In de hedendaagse politiek zien we 19e en 20e eeuwse politiek met verouderde uitgangspunten. Het gaat nu en in de toekomst niet meer om links of rechts maar om sociaal bewust en milieu bewust.

Lees hier het partijprogramma van de Humanistisch Sociale Partij, de nieuwe partij voor de 21e eeuw: Humanistisch Sociale Partij (HSP 2017)

Lees ook de diverse Dossiers over politiek. Zie in de kolom rechts onder Artikelen.

Update 10.11.2018

Lees hier het nieuwe artikel over ‘De Sterke Man’ en de reden waarom mensen voor zo iemand kiezen: De ‘Sterke Man’ / Leider

Update 19.01.2022 (9 jaar later)

Uit 2013: ‘In de hedendaagse politiek zien we 19e en 20e eeuwse politiek met verouderde uitgangspunten. Het gaat nu en in de toekomst niet meer om links of rechts maar om sociaal bewust en milieu bewust‘.

Lees hier het partijprogramma van de Humanistisch Sociale Partij, de nieuwe partij voor de 21e eeuw: Humanistisch Sociale Partij (HSP 2017)

(C) Ronald Puma

De auteur studeerde geschiedenis en aardrijkskunde en heeft voor beide vakken de onderwijsbevoegdheid.
Dit bericht komt tot stand zonder subsidie en/of crowdfunding en is onafhankelijk.

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, cultuur, economie, EU, filosofie, journalistiek, Kapitalisme, klimaat, kort verhaal, media, milieu, Muziek, politiek, privatisering, religie, sport, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s