Grote Graaiers

“….mensen die zelfrespect uit de hoogte van hun inkomen moeten halen”.

(Geschreven in 2013) (Met Update 2023 10 jaar later). 

Woordenboek:

Grote graaier [de, een (m. en v.); grote graaiers]  0.1 mensen die met de handen rondtasten in een geldlade/kassa, figuurlijk > 0.2 wegkaper> 0.3 kan ook gelegaliseerde dief genoemd worden> 0.4 veelverdiener

> Eind 20e eeuw en begin 21e eeuw een veelvoorkomende mensensoort die te vinden is in het bedrijfsleven, semioverheid en overheid. Bij banken, woningcorporaties, besturen van universiteiten en hogescholen, energiemaatschappijen, politie, publieke omroep, openbaar vervoer, hoofden van ministeries, medische sector, en dergelijke.

> Verklaring: mensen die hun zelfrespect uit de hoogte van hun inkomen moeten halen. (Niet te verwarren met de Grote Grazers, (o.a) runderen die in de Nederlandse natuur zijn geïntroduceerd vanwege natuurbeheer).

Update 08.03.2018

Vandaag werd bekend dat Ralph Hamers (51 jaar oud) 3 miljoen euro gaat verdienen bij ING, 50% erbij. Hij kreeg dit van Jeroen van der Veer, ex Shell, President-commissaris.

Zo gaat dat in Nederland, dit is dat patjepeeër Nederland waar wel eens over gesproken wordt, die VOC-mentaliteit van JP Balkenende (Toch?). Er is wat obligaat protest, maar stilletjes hopen ze allemaal zoveel geld te gaan verdienen, want 10 jaar geleden voor de crisis was dit ook al en er is niets veranderd.

JP Balkenende zit daar in de Raad van Commissarissen. Hij is een van de zwakste MP’s die we gehad hebben in Nederland (2002-2010, 8 jaar), hij is een voetnoot in de Nederlandse politieke geschiedenis. Tijdens die 8 jaar ontstond de ernstigste economische crisis sinds de jaren 1930, in 2008. We waren dicht bij een financiële meltdown zeiden deskundigen later. Banken werden genationaliseerd en kregen overheidssteun (ook ING), een uit het communisme stammende maatregel, om niet failliet te gaan. Er moest 50 miljard bezuinigd worden in de jaren daarna. Mijn vermoeden is dat toenmalig minister van financiën Wouter Bos (een van de minst slechte politici) later snel de politiek heeft verlaten omdat hij dingen te weten is gekomen die zo erg waren dat hij ze niet meer voor zijn rekening kon nemen.

Wim Kok was ook bij ING betrokken, de argumentatie nu voor het verhogen van het salaris is dezelfde als 10 jaar geleden (de internationale maatstaven). (Ik schreef uitgebreid over de teloorgang van de PvdA en de sociaal-democratie in Dossier PvdA / SP), want die begon in de tijd van hr Kok).

Ben benieuwd of mijn voorspelling van een paar jaar geleden dat er bij de volgende economische crisis geen geld meer uit de geldautomaat komt bewaarheid wordt. De internationale overheden hebben dan geen geld meer om banken te nationaliseren, want wereldwijd zijn er al enorme schulden. De rente kan niet meer zakken om de economie te stimuleren, want de de rente is al 0%. Van de ene op de andere dag zijn spaartegoeden verdampt, pensioenfondsen failliet, geld weg….(is wel een mooi scenario voor een rampenfilm).

Grappig, Jos Collignon heeft in de Volkskrant vandaag dezelfde associatie als ik in 2013 had.

2

Update 13.03.2018

De salarisverhoging gaat niet door door de maatschappelijke verontwaardiging (het blijft dus 2 miljoen euro….).

Update 01.05.2023 (10 jaar later)

  • Heer Hamers ging voor een Zwitserse bank werken, maar moest weer vertrekken.
  • Het aantal miljonairs neemt toe.
  • De armoede neemt toe, steeds meer mensen moeten bij de voedselbank gratis eten halen (begint op de VS te lijken met voedselbonnen).
  • Jongeren hebben het vertrouwen in de maatschappij verloren en hopen zo snel mogelijk rijk te worden met crypto-geld, een artificieel geld dat voor de korte termijn winst kan opleveren of verlies, het is 1 groot casino geworden. (Andere jongeren worden depressief en hebben psychologische hulp nodig).
  • Online gokken is legaal geworden, mensen willen geld zien, maar het aantal gokverslavingen neemt oe en de reclame voor gokken is nu weer verboden.
  • Etc.

Alle genoemde personen op dit blog worden aangesproken in hun functie.

(Dit bericht is tot stand gekomen zonder subsidie en/of crowdfunding).

Fotogalerij (alle foto’s zijn te koop).

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in cultuur, economie, filosofie, politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s