Kunstmatige Intelligentie (AI)

De mensheid is zo gefascineerd door de door bedrijven ontwikkelende technologieën dat het zicht op de werkelijkheid verloren dreigt te gaan. Door ‘gratis’ beschikbaarheid van nieuwe technologie worden mensen tot consument gemaakt en zij laten zich hiermee -vrijwillig- inpalmen.

Kunstmatige intelligentie (AI artificiële intelligentie/ Engels: Artificial Intelligence) is er voor mensen zonder eigen intelligentie (het woord zegt het al: kunstmatig), mensen die zelf geen boek meer willen lezen (of op een ander vlak). In feite kan iemand met een computer met een kunstmatige intelligentie programma zich voordoen als literair deskundige die alle boeken van Thomas Mann (Duitse schrijver 1875-1955) heeft gelezen zonder ooit echt een boek gelezen te hebben.

Gebruik in de wetenschap valt er niet onder, daar kan snel resultaat van een vraag goed zijn.

In de kunsten is er kunstmatige intelligentie voor kunstenaars die zelf geen creativiteit hebben en slechts met het werk van anderen iets (iets) kunnen maken. Veel kunstenaars zullen nooit verder komen dan het nadoen van anderen. In de muziek zien we het beste voorbeeld. Een song van de Rolling Stones. We horen de eerste gitaaraanslagen van Start Me Up en iedereen weet welk nummer dit is. Naspelen is mogelijk, maar het gaat er natuurlijk om dat men een nummer zelf schrijft. (Te denken valt ook aan Sting, Anouk, Peter Gabriel, Bruce Springsteen, Beatles (ea.) die allemaal hun songs zelf schreven, opnamen en uitvoerden).

Het kernwoord in onze cultuur is: snelheid.

Dit bericht wordt aangevuld (wanneer er tijd voor is).

(C) Ronald Puma

De auteur studeerde geschiedenis en aardrijkskunde en heeft voor beide vakken de onderwijsbevoegdheid.
Dit blog komt tot stand zonder subsidie en/of crowdfunding en is onafhankelijk.

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, cultuur, economie, filosofie, geschiedenis, journalistiek, Kapitalisme, media, politiek, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s