Grand Prix Formule 1

(Geschreven in 2021) (Update 2022)

PERSBERICHT 1 september 2021. De Grand Prix Formule 1 autorace op Zandvoort gaat door, maar vanwege de milieu- en stikstofproblematiek zal de race per fiets worden gereden. Alle coureurs krijgen een mountainbike waarmee het parcours gereden gaat worden. (Autoracen is verleden tijd, geschiedenis).

Lees hier het Dossier Broeikaseffect over de klimaatverandering en de opwarming van de aarde uit 1981: Dossier Broeikaseffect (CO2)

Update 26.03.2022

De wereld staat in brand, oorlogen (Oekraïne), klimaatverandering (ijsplaten op de zuidpool breken af door de hoge temperaturen), hongersnood en armoede (ook de de VS), maar komende zondag gaat de Grand Prix van Saoedi-Arabië door (ondanks een aanslag op een vlakbij gelegen oliedepot). Alles wat abject (verwerpelijk) is komt hier samen: een dictatuur (met olie, iets anders hebben ze niet) organiseert een evenement dat anachronistisch is (niet meer van deze tijd). Autoracen is afgelopen en VOORBIJ.

‘De beschaving zal eindigen als een klucht’ (geschreven in de jaren 1990). We zitten er midden in.

‘Wat we meemaken is een goed gedocumenteerde ondergang’ (geschreven in de jaren 1990 toen ik al tot de conclusie was gekomen dat er heel veel onderzoeken gedaan werden die waarschuwden voor klimaatverandering en milieuvervuiling.

Update 01.09.2022

De formule 1 Zandvoort gaat niet door, alle coureurs krijgen een fiets (zie boven).

Aanvullingen mogelijk.

Dit blog is tot stand gekomen zonder subsidie en/of crowdfunding en is onafhankelijk.
De auteur studeerde geschiedenis en aardrijkskunde en heeft voor beide vakken de onderwijsbevoegdheid.

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s