Flexwerk (Het drama arbeidsmarkt)

(Geschreven in 2019) (Update 2021)

Met dank aan 15 jaar liberaal-kapitalistisch-neoliberaal beleid van VVD CDA PvdA D66

In 10 zinnen wordt het drama beschreven dat zich de afgelopen 10 tot 15 jaar heeft voltrokken op het gebied van werk en de arbeidsmarkt in Nederland en de bron is van polarisatie, populisme, toegenomen armoede, grotere welvaartsverschillen, enzovoort. Iedere zin geeft een drama weer. Voeg hierbij de structurele woningnood, de toegenomen werkdruk in alle sectoren (onderwijs, zorg, politie enzovoort) (leidend tot de burn-out/depressie epidemie) en je hebt de verklaring voor de onvrede die heerst als een hardnekkige griepgolf in de winter. Dit wordt echter al een paar jaar door ‘de politiek’ en de verantwoordelijken gebracht als: het gaat goed met de economie en met Nederland’. 

30 jaar liberaal-kapitalistisch (ook wel neoliberaal genoemd) beleid van de gevestigde partijen die al 40 jaar regeren: VVD, CDA, PvdA, D66. Ik zou mijzelf gaan herhalen als ik dit nogmaals zou gaan uitleggen, want dit is jaren geleden al beschreven in diverse Dossiers (zie onder Artikelen).

Update 12.01.2021

Hopelijk maken mensen bij de komende verkiezingen een onderscheid tussen de corona aanpak van Mark ‘De President‘ Rutte en 10 jaar VVD beleid. Je moet er niet aan denken dat zijn voorganger nu MP was geweest (toch?… u begrijpt wel waarom…). 

Update 14.03.2021 (3 jaar later)

IEDEREEN is ineens vlak voor verkiezingen het er over eens dat ‘flexwerk is doorgeschoten’. Lees ook De Boze Burger en het ‘populisme’ waarin ik het verband leg tussen populisme en sociaal economische ontwikkelingen zoals het lage minimumloon, woningnood, flexwerk/zzp werk/uitzendwerk en dergelijke.

(C) Copyright Ronald Puma 

De auteur studeerde geschiedenis en aardrijkskunde en heeft voor beide vakken de onderwijsbevoegdheid.
Dit blog wordt geschreven zonder subsidie en/of crowdfunding en is onafhankelijk.

Over Ronald Puma

Fotograaf in Nederland / Photographer in the Netherlands.
Dit bericht werd geplaatst in Columns, cultuur, economie, EU, journalistiek, Kapitalisme, media, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s